Atos Origin heeft haar ware gezicht opnieuw laten zien, en hebben weer gekozen om de medewerkers opnieuw met een kluitje in het riet te sturen, gelukkig zijn veel goede medewerkers inmiddels al opgestapt (ik kan gerust stellen dat in de kringen waar ik me begaf dit zeker 1:10 was). En er zullen er vast meer komen, maakt Atos Origin dat wat uit, nee natuurlijk niet, zolang de klanten blijven komen zal het ze een worst wezen, je trekt gewoon nog een paar apen van straat leert ze een truukje en iedereen is blij toch ?? Ik denk persoonlijk van niet, veel kennis gaat op deze manier verloren en hoe kun je je klant van dienst zijn zonder kennis ? even blijven drijven lukt wel, maar een schip wat water maakt gaat steeds sneller ten onder.

Wat is er nu gebeurd;

Begin februari werd hetzelfde voorstel al afgewezen door de bonden en de centrale ondernemingsraad (COR). Het voorstel was voor meer dan tachtig procent van de vakbondsleden onacceptabel. Atos Origin maakte gisteren bekend vast te houden aan hun plan en niet meer te onderhandelen met de bonden.

Het is hun goed recht natuurlijk om niet meer te onderhandelen met de bonden, maar dat is het zelfde als je medewerkers simpelweg vertellen dat ze het niet waard zijn.

Ik raad dan ook alle medewerkers van Atos Origin aan om zich zo snel mogelijk bij een bond in te schrijven, samen staan jullie sterk. De heren daar boven denken alleen aan hun eigen bonus die ze nog snel willen binnen slepen voordat de hedgefunds de boel verkopen aan een ander. En daar gaat om, niet om jullie kwaliteiten als medewerker, maar om de centen die ze aan jullie verdienen.

Update: met nog grotere onzin komt een HRM manager naar boven, eigenlijk om te lachen dat de concurentie positie van AO afhangt van deze paar procentjes zoals hij het zelf zegt, klanten opgelet, AO verliest dus hun concurentie postie al als een-derde van de personeels leden (Diegene die notabene het geld binnnen halen!) zo’n 1% tot 1,5% meer zouden krijgen. Raar toch, maar het zijn niet mijn woorden, maar die van mijnheer Blom van Atos Origin van HRM (Hele Rare Mensen)

Human Resource manager Hans Blom van Atos zegt het jammer te vinden dat het bod is afgewezen. Volgens hem blijft er door de eis van de bonden onvoldoende ruimte over om te differentiëren als de minimale loonsverhoging naar 3,5 procent verschuift. Hij wijst erop dat tweederde van werknemers bij de huidige regeling een verhoging van 3,5 procent of hoger krijgt. Eenderde valt in de groep van 2 tot 3,5 procent.

Volgens Blom zijn er genoeg concessies gedaan in de cao-onderhandlingen. “Het is niet alleen een kwestie van geven maar ook van nemen”, aldus Blom. Atos wil de werknemers nog een keer haar standpunt duidelijk gaan maken. Praten met de bonden zit er niet in. Dan kan er volgens Blom te weinig loondifferentiatie plaatsvinden waardoor uiteindelijk de concurrentiepositie van Atos in het geding komt.