Het financieel dagblad bericht vandaag dat Hedgefonds Centaurus wil dat Atos Origin zijn zelfstandigheid opgeeft. Grappig dat een Hedgefonds spreekt van zelfstandigheid terwijl ieder beurs genoteerd bedrijf al helemaal geen zelfstandigheid meer heeft. Vooral niet als er Hedgefonds bedrijven zoals Centaurus zich er al ingekocht hebben.

‘Atos is een mooi bedrijf, met getalenteerde mensen en een goede clientèle, maar strategisch is het kansloos,’ aldus Oppetit. ‘Het bedrijf is te klein om een generalist te zijn, terwijl het niet gespecialiseerd genoeg is om in nichemarkten een positie te verwerven. Daarom denken we dat de strategie opnieuw tegen het licht gehouden moet worden.’

Wel jammer dat er veel clientele en getalenteerde mensen hard wegelopen door het huidige beleid binnen Atos Origin en op CAO niveau wordt het bedrijf door de FNV ook al niet meer serieus genomen. Erg jammer, want het was best een mooi bedrijf toen het nog Origin was, helaas is dit door de fransen aardig kapot gemaakt, of is dit nu de schuld van het Hedgefonds ?

link naar het volledige artikel in het Financieel Dagblad.