Laten we beginnen met te vertellen hoe het was voordat iemand het idee kreeg dat de chip veiliger was..

Met haalde de boodschap in de supermakt, ging naar de kassa, alles wordt netjes scanned door de vriendelijke dame (of heer) achter de kassa, en je kon al fijn beginnen met pinnen, gewoon je kaart door de lezer, pincode invoeren, wachten op het bedrag wat je moet afrekenen en OK drukken.

Even tellen.

1. kaart door de lezer
2. pincode invoeren
3. ok drukken

Nu het nieuwe pinnnen, voorop staat dat de kastjes zijn gemaakt om je kaart doorheen te halen, bij sommige supermarkten moet je nu moeilijk doen om je kaart in de lezer te krijgen, dat zal in de loop van de tijd (hopelijk) wel veranderen.

Maar nu het volgende.

1. Kaart in de lezer stoppen
2. kiezen welke betaal methode gebruikt moet worden (U moet 1 drukken voor Maestro; waarom moet ik kiezen ik WIL niet kiezen, ik wil betalen).
3. pin code intoetsen.
4. OK in drukken.

Maar de stap met het MEESTE gevaar:

5. Uw pas uit de lezer halen !!! voorheen hoefde men maar het kaartje door de lezer te halen, nu moet men de kaart laten zitten, dit is een heel slechte zaak want mensen gaan op deze manier hun kaart vergeten met nog veel meer ergenis. En dat chips niet te copieren zijn is ongeveer het zelfde als dat je een boek niet mag kopieren zonder toestemming. Het KAN wel, het MAG niet, maar gebeurd WEL.

Nee dat nieuwe pinnen maakt het er niet gemakkelijker op, laat staan veiliger als mensen de kaart gaan vergeten.